zondag 11 oktober 2015

Hitsige mannen en vossen in de AWD


Vandaag met een groepje van Samen struinen en fotograferen in de natuur naar de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest om te ontdekken of de bronstijd daar voor de damherten al begonnen is.

Het was één van de eerste koude nachten, niet warmer dan een graad of 4 en ook overdag zou het kwik niet boven de 11 graden uitkomen. Maar wat was het heerlijk! En mooi! Het was weliswaar fris maar het zonnetje had echt nog wel kracht.

We hadden om 8 uur afgesproken bij de ingang Zandvoortselaan. Vlak daarna kwam de zon op en dat zorgde voor mooie plaatjes. Het licht is zo mooi als de zon net op is...


 Al na een klein kwartiertje hoorden we het eerste geburl. Veel mannetjes met mooie grote geweien lieten zich zien en regelmatig ook horen. De meesten zijn opvallend beweeglijk en druk. Het zullen de hormonen zijn.


Alhoewel....Niet alle herten hadden een even mooi gewei op hun kop.

Eerst leek het afgebroken maar vanaf de zijkant gezien zou het ook gewoon misvormd kunnen zijn.

We lopen door naar de Duizendmeterweg en het eerste vosje laat zich zien maar verdwijnt vrij snel weer tussen de struiken. We gaan even kijken op de ijsvogelplek maar die mochten we helaas niet zien. Hij is er wel een aantal keren geweest want dat vernamen wij later van de mevrouw en meneer die hier verstopt zaten. Zij hebben geen LAT-relatie maar een VAT-relatie....Vogelen Apart Together... :)


Verder op de Duizendmeterweg zie ik een mooi boompje vol met besjes waar lekker van gegeten wordt door de pimpelmezen

PimpelmeesjeEn de zwartkop...

Zwartkop

We lopen terug langs het water en gaan richting het Groot Zwartveld voor de eerste korte break. Daarna lopen we het infiltratiegebied in en zien als we daar weer uit lopen zwermen spreeuwen.

Spreeuwen

1298....dacht ik er te tellen
Altijd mooi om te zien. Opvallend is toch iedere keer weer dat elke wandeling in een gebied waar ik zo vaak kom iedere keer weer zoveel moois laat zien....en ook iedere keer anders is.

Een tijdje later zien we nog een vos. Hij laat zich even mooi fotograferen...


Wat een prachtig beest is het toch!

Wat ook bij deze tijd van het jaar hoort zijn paddenstoelen. Op diverse plekken waren ze volop te zien. Helaas heb  ik me daar nog niet in verdiept dus ik kan ze niet benoemen.
Twee keer mochten we vandaag meemaken dat er herten overzwommen naar de overkant.
Eerst mochten de dames, daarna volgde meneer.
Tot slot komen we vos nummer vier tegen. Ook deze gaf ons even tijd om mooi gefotografeerd te worden.

Na een minuut of vijf werd hij het zat en liep weg.
De ijsvogel mochten wij vandaag niet meemaken maar het was vandaag echt weer een TOP-dag met hele grote hoofdletters.
Een pittige wandeling, mooie dingen gezien en ook kunnen fotograferen, super mooi weer en dat alles afgesloten met een kop thee en een hazelnootschuimbol...(Gelukkig heeft elke week weer een maandag ;) ) Dat zijn DE ingrediënten om ervoor te zorgen dat ik met een heel voldaan gevoel naar huis reed. Ik ben blij met de groep.
Bedankt weer gezellige mensen!

4 opmerkingen:

 1. fijne serie foto's Miranda

  groetjes Astrid Lems

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijne serie foto's Miranda

  groetjes Astrid Lems

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi Miranda, leuk die foto's met die bessen en de vogeltjes hier in...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige serie, wat gaaf dat je de zwartkop op de foto kon zetten, ik hoor ze vaak maar zie ze nooit, net of ze altijd verstopt zitten.
  Gaaf ook die zwerm spreeuwen. De kleuren zijn nu al erg mooi, hopelijk hebben we de komende weken nog mooi weer om van de herfstkleuren te genieten.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen