zondag 7 juni 2015

Samen struinen in de Groene Jonker

Rietgors
Vandaag een hele leuke ochtend gehad bij de Groene Jonker met een groepje van Samen struinen en fotograferen in de natuur. We waren met z'n vieren en hadden om half 9 afgesproken bij parkeerplaats de Smient (Hogeweg 3 Zevenhoven).
Het weer was op dat moment al heerlijk en de 16 graden die verwacht werd, werd ruim overschreden.

Het begon al meteen goed met de lepelaar. Hij bleef even mooi voor ons poseren.

Lepelaar


Mooie vogel met zijn witte verenkleed en aparte lepelvormige snavel.

Ook de vergezichten zijn schitterend. Uitgestrekt met veel waterplassen. Een eldorado voor vogels.


Ik hoopte vandaag de blauwborst tegen te komen en hem natuurlijk te mogen vastleggen op de foto....Mijn wens kwam uit. ik heb er echt heel veel gezien. Wat een mooi vogeltje zeg, met zijn felle blauwe borst!

Blauwborst

Mijn ochtend was dus sowieso al geslaagd. Na het eerste rondje neem ik afscheid van Don en Eric en ga ik nog een 2e rondje met Helga.

Er lopen behoorlijk wat met mensen met grote statieven en camera's met enorme toeters eraan. Maar het gebied is zo uitgestrekt dat ze nauwelijks opvallen.

Behalve de blauwborst zijn er natuurlijk ook nog veel andere vogels te zien

Rietzanger

Kleine Karekiet

Kievit eens van de andere kant, waardoor je zijn kuif extra goed ziet

Van voorbijgangers horen we dat er zwarte ibissen zitten en steltkluten, maar weinig mensen hebben ze nog gezien. Wie weet hebben we nog een mazzeltje vandaag.

Ik hou van Holland, landje aan de Zuiderzee :)Overvliegende zwaan


Er komen iets meer wolken maar de zon blijft volop aanwezig. Het geeft de foto's net even iets meer dan wanneer de lucht strak blauw is.
Na het 2e rondje zeg ik Helga gedag en besluit nog even te blijven. Uiteindelijk heb ik  nog een 3e rondje gelopen. Behalve vogels was er nog veel meer wat leuk was om te fotograferen.

Geaderd Witje op een Akkerdistel

Ik loop weer verder en besef dat ik vandaag echt al enorm veel foto's heb genomen. Dat wordt een aardige klus om dat uit te zoeken. Maar ook dat vind ik gelukkig leuk werk.


Rietgors met mooi zacht decor

Visdief met plonsjes in het water van een voorbijgekomen meerkoet

Kokmeeuw

RietgorsTot slot zie ik een vrouw die me verteld dat de steltkluten er weer zitten. leuk, want die heb ik nog niet eerder gezien. ik kan dus weer wat van mijn lijstje afstrepen.

Steltkluut


Het was echt een geweldige ochtend. Leuke mensen ontmoet en ontzettend genoten van het mooie gebied. wat mij betreft voor herhaling vatbaar.
3 opmerkingen:

  1. Heerlijke serie en samenvatting Miranda,,,, Chapeau,!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterende foto's vooral van Rietgors en de mooiste de Visdief met het opspattende water precies het goede moment fantastisch

    BeantwoordenVerwijderen