woensdag 29 april 2015

Nogmaals Castricum...


Vandaag eens met Joëlla op pad geweest. Het kan lastig zijn om een puber enthousiast te maken voor een boswandeling maar ze ging mee. Ze heeft vakantie en is druk aan het leren voor haar examens dus onder het mom van ontspanning en frisse lucht doet de mens goed stemde ze toe.

Ik moest wel beloven dat we niet zo heel erg lang gingen dus vandaag behalve de aalscholver geen vogels kunnen fotograferen.
De lucht was grijs maar af en toe probeerde de zon er wel doorheen te komen. Bovendien stond er een harde wind en was het vrij fris.Het was redelijk druk met fietsers, hardlopers en andere wandelaars en natuurlijk ook met aalscholvers. Die vlogen echt af en aan.
Joëlla onderweg wat weetjes verteld over bepaalde soorten vogels, een plek laten zien waar vogels geringd worden, en het één en ander verteld over het infiltratiegebied. Of er iets is blijven hangen dat weet ik natuurlijk niet want haar interesses liggen heel ergens anders. :) Maar dat maakt niet uit want dat had ik ook op haar leeftijd. 


Ik blijf luchten mooi vinden. Het licht en de lucht kan hetzelfde uitzicht er iedere keer anders uit laten zien.


Op de foto hierboven is goed te zien hoe wit de nesten zijn van de aalscholvers. er zitten er echt honderden in het gebied.

Het u-meer


Tot slot zien we nog een veer liggen en hij blijkt van een buizerd te zijn. 


Veer van een buizerd
Na 2 uurtjes lekker doorstappen komen we weer uit op de parkeerplaats.  Bij Johanna's Hof nog lekker wat gedronken en geluncht en toen weer voldaan naar huis.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten