zondag 4 januari 2015

Verrassend mooi in GeestmerambachtVandaag dezelfde temperatuur als 2 januari maar het scheelde echt een jas. Waar de wind eergisteren snijdend koud aanvoelde was het vandaag met ook 8 graden een aangename dag.

Dit keer maar eens een kijkje genomen in Geestmerambacht. Altijd weer leuk om een voor ons nieuw stukje Nederland te ontdekken. We waren niet de enige helaas. Het leek de Kalverstraat wel. Wat een supermooi gebied zeg. Een redelijk groot meer met daarin allemaal afgebakende stukjes.Ik had gelezen dat hier veel vogels voorkwamen die ik nog niet afgevinkt heb zoals de Roerdomp, Baardmannetjes, de Waterral en in de zomer de Blauwborst.
Omdat het zo druk was verwachtten we niet veel te zien en inderdaad op de gebruikelijke vogels na was het vrij rustig. Maar ik kan toch nog een voor ons nieuw soort aanvinken op mijn lijstje...De Brilduiker.

Brilduiker

Brilduikers zijn in de zomer hele zeldzame broedvogels in Nederland. Dan zitten ze voornamelijk langs heldere Fenno-Scandinavische meren, omgeven door bossen. In de winter verblijven ze in Nederland, maar ook zuidelijker, tot in het Middellandse Zeegebied.

De tafeleend komt vaker voor maar is ook een vrij schaarse broedvogel in Nederland.


Tafeleend

We zagen ook nog 2 ijsvogels. Helaas waren ze te snel voor de camera maar gezien hebben we ze wel weer. Halverwege  de route gezellig nog een thee en Cappuccino gedronken en ik kon de verleiding niet weerstaan en heb er een heerlijke spekpannenkoek bij genomen. 

Even leek het te betrekken en kwamen er wat wolken.Maar deze trokken snel weer weg en kwam de zon weer tevoorschijn.
Van 1 april tot 1 oktober is het hier verboden voor honden. Aangezien het nu januari is namen de hondenbezitters het ervan...Mijn hemel ik heb er nog nooit zoveel op een dag gezien als vandaag.

Hieronder nog een paar foto's van vandaagWe gaan hier zeker vaker naartoe en volgende keer hoop ik weer op een voor ons nieuw soort. 
Een mooi stukje Nederland even voorbij Alkmaar.

Klaregroetweg 1, 1723PW  Noord-Scharwoude2 opmerkingen:

  1. Geestmerambacht ligt niet er bij mij vandaan, toch kom ik er niet vaak. Gek is dat, je hebt er zulke mooie foto's genomen! Een kennis van me heeft daar de ijsvogel en roerdomp kunnen fotograferen. Dan moet je er vaak en lang heengaan. Honden...ze zijn meestal leuk maar ik baal er ook vaak van.

    groet Willie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Willie, Ik vond het er prachtig! Alleen die hoeveelheid honden vond ik echt een nadeel. Maarja als het straks weer vroeg licht is ga ik zeker een keer heel vroeg. Ik weet zeker dat er dan heel veel te zien is qua vogels. Echt een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen