zaterdag 24 januari 2015

Excursie in het verboden gebiedWeer een topdag gehad! Ik had niet verwacht dat het zo'n mooie dag zou worden. Het had vannacht geijzeld dus vanmorgen begon spiegelglad. In grote delen van Nederland lag sneeuw maar dat heb ik hier nog niet gezien...en hopelijk blijft dat zo. Toen in de loop van de ochtend de zon doorkwam was het snel gedaan met de gladde straten.

Ik zou vandaag meegaan met de excursie "Wilde zwanen in het verboden gebied" en ik had er zin in. Het zou om 15 uur beginnen en het was mooi zonnig weer dus ik ben al iets eerder heen gegaan in de hoop de ijsvogel weer even tegen te komen. Ik had vandaag weer mazzel!
Ik liep over het paadje langs het water en hoorde en zag hem voorbij flitsen. Wat blijft dat toch een fantastisch gezicht! Vandaag had ik ook weer het geluk ze te mogen fotograferen.
Natuurlijk wel weer op een afstandje maar toch, ik ben er blij mee.

IJsvogel

IJsvogel ook eens van voren


  En de ijsvogel die dan eindelijk een keer dichtbij zat ging precies achter een takkenbosje zitten....grrrr!Deze had mooi scherp dichtbij geweest... Maar ach, een mens moet wat te wensen houden.

Met een geluksgevoel liep ik weer terug naar de ingang waar de excursie zou beginnen. We waren met een man of 15 en de boswachter. Hij was al op pad geweest om te kijken waar de wilde zwanen zaten en hoopte dat ie ze aan ons kon laten zien. Met een busje werden we erheen gebracht. Ze zaten er nog. Ik had ze natuurlijk vorige week ook al gezien maar nog niet in grotere groepjes.

Wilde zwanen

Wilde zwanen
Mooie zwanen met ranke rechte halzen. Nadat iedereen foto's heeft gemaakt gaan we het verboden gebied in. De boswachter heeft er stevig de pas in maar een aantal waaronder ikzelf laten zich niet opjagen want wij willen genieten van de mooie uitzichten en het vastleggen met de camera.

Ik raak in gesprek met 2 gezellige mannen uit Brabant en samen lopen we achter de groep aan in ons eigen tempo. Ik weet de weg dus bang om te verdwalen ben ik niet.Doordat de rest van de groep stevig achter de boswachter aan loopt zien zij een vosje over het hoofd.
We blijven even staan om wat fotootjes te maken. Een vosje blijft toch elke keer mooi om te zien. De wilde zwanen, de ijsvogel en de vos! Dat had ik van tevoren toch niet durven hopen.
We vinden weer aansluiting totdat we een heel mooi mannetjeshert zien met een enorm gewei.
Weer een reden om achterop te raken...


Nog een maand of 2 of 3 dan zullen ze het gewei weer verliezen en zal het weer opnieuw aangroeien, steeds een beetje groter dan het jaar ervoor om het dan na een jaar weer te verliezen.

Het gouden uurtje is aangebroken. Het uurtje waar het licht op z'n mooist is in de middag. Samen met het eerste uur als de zon in de ochtend opkomt zijn dit de mooiste momenten  op de dag om foto's te maken. Op de volgende foto's zie je waarom dit het gouden uurtje genoemd wordt:Regen in de verte!

Gedeeltelijk bevroren
Weer terug gekomen bij de ingang rekenen we af met de boswachter en loop ik met de 2 Brabanders nog even terug om de plek van de IJsvogel te laten zien. Hopelijk zien ze hem de volgende keer wanneer ze weer in de AWD zijn ook.

Het was weer een geweldige dag met mooie plaatjes. Op naar de volgende wandeling...maar even bedenken waar die zal zijn...

3 opmerkingen:

 1. Anoniem25/1/15

  Prachtig Miranda echt genieten van je mooie plaatjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige blog, mooi hoor de ijsvogel. De landschappen in het laatste zonlicht vind ik geweldig.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel. Zowel de wandeling als het gouden uurtje waren geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen