vrijdag 2 januari 2015

Eerste wandeling in 2015 in de AWD met de vos

Duizendmeterkanaal


Brrrr, wat was het koud vandaag zeg. Zonnig maar een harde gure wind maakte het niet echt aangenaam. terwijl het een graad of 8 was voelde het niet zo. Vandaag lekker op pad met José.
Onze eerste wandeling in 2015 en hopelijk volgen er nog veel dit jaar. Voor de verandering maar weer naar de AWD. Ik hoopte op een mooie foto van de ijsvogel maar ondanks dat we hem wel zagen is het niet gelukt hem vast te leggen.

Ook op het Renbaanveld waar ik van de week tig vogeltjes zag waaronder de boomkruiper zat nu helemaal niets. Vreemd dat dat per dag zo verschilt. Komt het door de wind, of zal het gewoon toeval zijn?

Aan het eind van het pad kom je uit bij de duizendmeterweg. Het uitzicht is prachtig!
Rechte Schusterkanaal


De zon die op het Rechte Schusterkanaal schijnt zorgt voor een heel mooi plaatje vind ik zelf.

We lopen even naar de schuilplek in de hoop de ijsvogels toch nog vast te leggen als we vlak achter ons een vosje zien. Uiteraard ben ik daar ook heel blij mee!
Hij laat zich makkelijk fotograferen. Zo ook nog een stukje verderop

Windje tegen
We lopen nog een stukje langs het Ruigvlak tot aan het Westerkanaal en gaan dan weer terug.

Ruigvlak

Zon en harde wind in de rug geeft een mooi plaatje op het duizendmeterkanaal. Zo zie je dat de winter evengoed nog best wel kleur heeft.


Al met al was het weer een super wandeling en hebben we weer mooie dingen gezien.
Veel herten, 2 ijsvogels, een goudhaantje, slobeenden, aalscholvers (uiteraard), natuurlijk de wilde eenden en de kuifeenden, krakeenden en de grote zaagbek. Een heel assortiment en dan vergeet ik natuurlijk nog de kleintjes zoals...roodborst, pimpelmees, koolmees en vast nog veel meer...

Meneer en mevrouw Grote Zaagbek

Damhert


2 opmerkingen:

  1. Anoniem3/1/15

    Prachtige foto's weer Miran!!!!
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen