vrijdag 4 augustus 2017

Dag 3 en 4 maar nu rond de VeluweDag drie en vier van ons uitje waren we rond de Veluwe. Dag drie in Ugchelen en dag vier in Brummen. Ook mooie wandelingen maar niet zo mooi als het gebied waar we de eerste twee dagen waren. Maar misschien komt dat ook omdat dat gebied nieuw was voor ons. Ik weet het niet.

Wat ik wel weet is dat we bijna geen vogels gehoord en gezien hebben. Behalve dan de Roodborsttapuit maar die komen we echt overal in Nederland tegen. Blijft wel een mooi en fotogeniek vogeltje hoor maar misschien dat dat ook een reden was dat we het allebei iets minder vonden...

Roodborsttapuit (Stonechat) (Saxicola Rubicola)Nou nog een reden dat het ietsiepietsie minder geweldig was waren de dazen die ons lek prikten.
de laatste dag hebben we daar de wandeling daardoor ook veel eerder afgebroken.

Het gebied was wel prachtig hoor. En er waren dan niet veel vogels, er waren wel veel paddenstoelen te zien. Op zich ook best mooi als je daar naar op zoek gaat.

Kleverig koraalzwammetje

Kastanjeboleet

Aardappelbovist

Oesterzwammen

Beukwortelzwam

Heksenboter
Misschien moet ik me daar ook maar eens in gaan verdiepen en misschien ook in vlinders.

Landkaartje
Op de momenten dat er minder vogels te horen en te zien zijn dan is dat ook een mooi alternatief. En een bijkomend voordeel is dat paddenstoelen niet weg kunnen vliegen :)
We zagen ook nog en eekhoorntje dat nog niet zo lang geleden uit een boom was gevallen...Tenminste zo zag het eruit. Was nota bene nog op een erebegraafplaats ook. Een heel indrukwekkende plek dat Ereveld Loenen.
Wat een jonge mensen liggen daar allemaal. De meesten waren twintigers.

Ereveld Loenen

Ook eekhoorntjes hebben niet het eeuwige leven.
Wat ook bijzonder was om te zien waren de vele mestkevers in de paarden- en hooglanderpoep. Ze deden hun naam echt eer aan. Nergens zag je ze behalve in de vlaaien die we zagen liggen.


Ook de bossen waren bijzonder om te zien. Drie plaatjes maar alle drie heel anders. De laatste foto vond ik zelf het mooist met dat mooi karrespoor pad.
Het waren vier heerlijke dagen in ons mooie Nederland. Op naar het volgende mooie gebied!

1 opmerking:

  1. prachtige serie weer, wat hebben wij in Nederland toch mooie gebieden.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen