woensdag 20 januari 2016

Het licht bepaalt de sfeer op de Zuidpier


Vanmorgen voor zonsopkomst naar IJmuiden gereden in de hoop de velduil eindelijk eens te spotten die daar de afgelopen tijd alweer een paar keer gezien is. Maar helaas...ik ben hem vandaag weer niet tegen gekomen.
Wel weer een sneeuwgors gezien maar die wilde niet op de foto.

Het was fris, er stond een stevige wind en de lucht was dreigend. Weeronline had mij beloofd dat het droog zou blijven en dat af en toe de zon zichtbaar zou zijn....De zon liet zijn stralen inderdaad regelmatig tussen dreigende wolken door zien en dat zorgde voor mooie plaatjes en kleuren.

Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik zo weinig mensen gezien heb op het strand en de pier.
Op het strand liep nog niemand.Maar op de pier ook niet.....Pas helemaal op het uiterste puntje zaten 3 vissers. Verder ben ik helemaal niemand tegen gekomen op de heenweg.


Ook in Zandvoort schijnt de zon
Onderweg heb ik zelfs nog een keer achterom gekeken of ik misschien een rode vlag over het hoofd had gezien...maar nee.
Veel vogels lieten zich vandaag niet makkelijk fotograferen. Behalve natuurlijk de veel voorkomende soorten.

Scholeksters
Ook heb ik nog een zeehond gezien en een groep bruinvissen maar ook die wilden niet op de foto. Ach je hebt wel eens zo'n dag. Ondanks de regen- en hagelbuien was het evengoed wel heerlijk.

En zoals je in de titel al kan lezen....Het licht bepaalde de sfeer vandaag. Soms was het grauw en grijs en andere moment heel bijzonder als de zon er doorheen prikte.


De steenloper dankt zijn naam aan het feit dat ze hun voedsel vooral onder stenen zoeken. Ze vallen onder de steltlopers maar hebben daarvoor wel hele korte pootjes.
Toch blijft het altijd wel een fotogeniek vogeltje.

Door het zonlicht kleurde de plas wel heel mooi goudkleurig.


Op de terugweg zag ik ook nog drie zwarte zee-eenden maar omdat ze sliepen waren ze niet de moeite waard om te fotograferen.

Alleen op de wereld


De kleuren en de luchten waren echt constant anders. Je zag buien langzaam aankomen en weer verder trekken.

De ene kant zonnig en de andere kant dreigend

Het gebeurt met een zware storm wel eens dat de zee zo'n betonblok op de pier werpt.


Het uiterste puntje van de Zuidpier

Het uiterste puntje van de Noordpier
Buien komen en buien gaan
Fuut
 Al met al een heerlijke wandeling gemaakt op mijn vrije dag en lekker kunnen fotograferen. De velduil blijft nog steeds hoog op mijn verlanglijstje staan maar ach die komt vast wel een keer. Er zijn plekken in Nederland waar je hem zeker treft maar dan sta je tussen 80 fotografen met grote teletoeters. En die grote groepen mensen probeer ik juist altijd te vermijden. Daar doe ik niet aan mee. Ik vind het super leuk om een nieuwe soort tegen te komen maar het moet wel leuk en spontaan blijven.5 opmerkingen:

 1. Echt mooie foto's Miran, inderdaad een goede titel...wat een verschillende kleuren licht zeg... En vormen van wolken....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een heerlijke serie Miranda, met een paar fantastische sfeer platen,,,,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen op de wereld....prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig. En (wat mij betreft) helemaal gelijk wat die velduil betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zitten er mooie foto's tussen, de lege pier, heb ik nog nooit gezien. De foto "alleen op de wereld"springt er voor mij uit, prachtig. Zo te zien waren er niet zoveel vogels? Of alles zat ver weg..
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen