vrijdag 1 januari 2016

Zomerse Nieuwjaarswandeling in de Kennemerduinen.

Mooie weerspiegeling in Vogelmeer

Vanmorgen om 10 uur afgesproken met José om een nieuwjaarswandeling te gaan maken. Wat hebben we genoten zeg van het heerlijke weer! Zon, windstil en de eerste uren op veel plekken doodstil. Het voelde echt als een hele vroege ochtend op een mooie zomerdag.

We zijn begonnen bij de de hockeyvelden in Bloemendaal en hebben een mooi rondje gemaakt van een kilometer of 15.

Onderweg zijn we nog redelijk wat zwammen en paddenstoelen tegen gekomen. Waaronder deze gele trilzwam. Niet zo gek met het vochtige weer van de laatste tijd en de extreem hoge temperaturen.

Gele trilzwam


Het was stil met vogels, alleen niet met spechten. Die hebben we eigenlijk het grootste gedeelte van de wandeling, waar bomen stonden, gehoord en gezien.

Grote bonte specht


Het is sowieso de laatste weken opvallend rustig wat vogels betreft.

Helaas zagen we ook dat de boom langs het wandelpad waar ik vorig jaar een spechtennest met specht heb gefotografeerd de stormen niet overleefd heeft. Het deel met het nest lag afgebroken op de grond. Wat dan weer wel leuk was, was dat je er even een blik in kon werpen....Niet ver maar toch.


Zo'n nest is nog best wel diep merkten we op toen José met een takje ging voelen. Een waar kunstwerk gemaakt met de snavel.


Ook roodborstjes waren wel regelmatig te zien. Er zat er zelfs één al uit volle borst te zingen. Hij dacht ook vast dat het voorjaar was...

Roodborst zong uit volle borstToen we bij het Vogelmeer aankwamen zijn we heerlijk in het zonnetje gaan genieten van een kop thee. Het water was spiegelglad en glashelder! We hadden echt een prachtig uitzicht!


Doordat het water zo mooi glad was was een zwaan wel heel fotogeniek.

Mooi door de weerspiegeling


Ook het terras bij Parnassia zat het ook vol met met mensen.
Toen we daar even lekker een thee/cappuccino gedronken hadden en de terugweg begonnen liepen er opeens echt hordes mensen. Dat was minder prettig maar gelukkig hebben we de meeste kunnen ontlopen door of te wachten of door een ander pad te kiezen.

Ook zijn we de groep Konikpaarden nog tegen gekomen.

KonikpaardenNa 15 kilometer waren we weer terug bij de auto met een super voldaan gevoel. De eerste mooie wandeling van dit jaar en hopelijk worden het er minstens zoveel als vorig jaar. Ik ga mijn best doen.

2 opmerkingen: