zaterdag 26 december 2015

Leyduin...Waar de vogeltjes horen te fluiten....

Huis te Vogelenzang


Vandaag met José een route gelopen van onze favoriete site www.demooisteroutes.nl. De naam van de wandeling was "Waar de vogeltjes fluiten". Die titel klopte niet helemaal dus die heb ik veranderd in de titel van mijn blog. :)

Ik heb tijdens een wandeling echt nog nooit zo weinig foto's gemaakt. Heb er dus even aan getwijfeld om een blog te maken maar ik heb me nou eenmaal voorgenomen om dat van iedere wandeling te doen dus ook deze wandeling dan maar. Het is zeker niet zo dat de wandeling niet mooi was maar er waren weinig vogels te bekennen. Voor andere foto's was het ene moment het licht te hard en het andere moment was het te somber.

De route begon op de parkeerplaats bij Leyduin en liep door Woestduin, Vinkenduin en door de Amsterdamse Waterleidingduinen.
Ooit werden deze buitenplaatsen door voorname families gebruikt als zomerverblijf. Nu kan iedereen er genieten.

Wij hoopten vandaag in dit mooie oude bos een uil te zien. Helaas...Het is wel zeker dat ze er zitten maar ze lieten zich niet zien.

Toch is het wel genieten als je daar loopt en beseft dat sommige gebouwen er al honderden jaren staan. Zo ook uitzichttoren Belvedère. Wanneer je deze toren in 1750 beklom, kon je uitkijken op de Noordzee en de Haarlemmermeer. Nu is de omgeving hiervoor te dicht bebost.

Vanaf uitzichttoren BelvedèreVan het oude bos lopen we bij de oase de Amsterdamse Waterleidingduinen in.
We lopen door een stukje waar ik nog niet vaak ben geweest. Uiteindelijk komen we weer uit bij Panneland. Wij waren niet de enige die het een goed idee vonden om lekker naar buiten te gaan op 2e kerstdag.Wintertalingen en op de voorgrond 2 slobeenden

Bij Panneland stoppen we even voor een kerstlunch. Pannekoek met spek :) Altijd lekker!
 daarna vervolgen wij onze route en komen uiteindelijk weer bij de auto terug. Lekker voldaan weer richting huis.
Huize Leyduin

Huize te Vogelenzang
Geen opmerkingen:

Een reactie posten