zondag 20 september 2015

Mooie luchten, veel tapuiten en veel kabaal tijdens de Wisentenroute


Vandaag met José de wisentenroute gelopen in de Kennemerduinen. Deze keer niet vanaf het Koevlak maar vanaf Parnassia. De dag begon met regen maar gelukkig is het tijdens de wandeling droog gebleven. Al zagen de luchten er af en toe uit als of ze elk moment in huilen uit konden barsten... Maar het volgende moment brak de zon door en was het licht bijzonder mooi.

Mooie wolkenlucht


We hoopten vandaag de wisenten te kunnen zien en dat is uiteindelijk gelukt. Vier stuks maar liefst! Helaas heb ik er geen foto van kunnen nemen want ze waren maar even in beeld en dat was op grote afstand.


Op een gegeven moment kwamen we bij een water waar een sterke muntgeur hing. Ik vroeg me af of het van de roze bloemetjes afkwam waar het rijk mee bezaaid was rond het plasje...en ja dus.
Ik heb niet zoveel verstand van bloemetjes en plantjes dus ik vroeg me af of het misschien munt was maar José wist me te vertellen dat dat plantje een ander bloemetje heeft. Zij maakt voor de grap de opmerking....Misschien is bestaat er wel watermunt...en wat blijkt? Het is Watermunt!

Watermunt
 Bloemetjes waren er ook in overvloed vandaag. Vooral veel gele, maar af en toe ook hele kleine roze of rode bloempjes.

Aardbeispinazie
Paddenstoelen die waren er ook. Ondanks het vochtige weer niet zo heel veel maar ze waren er...


Levermos

We zochten een mooie plek uit om te gaan lunchen. Lekker hoog langs een heuvel met een geweldig uitzicht!

Mooi uitzicht tijdens de lunch


Tijdens onze wandeling hoorden we voortdurend brullende geluiden die afkomstig waren van het circuit. Daar is het dit weekend Adac Master Weekend. Soms was het geluid verder weg maar soms ook heel dichtbij. Het maakte ons eigenlijk wel nieuwsgierig dus zijn we er even naartoe gelopen.
Wat een herrie zeg!! Maar ook heel gaaf!Uiteindelijk hebben we in totaal wel iets meer kilometers gelopen dan eigenlijk de bedoeling was en de wandeling was ook nog eens vrij pittig door alle duintoppen die we op werden gestuurd.
Dat maakte wel dat er mooie uitzichten te zien waren.


Konik
 Naast de Wisenten zagen we ook nog 2 vossen en een paar Konikpaarden. Altijd leuk om tegen te komen.
Kijken ze nog?

Ook veel zwermen vogels voorbij zien komen. Met name kneuen en spreeuwen. Maar ook hebben we veelvuldig de tapuit gezien. Die was ik nog niet vaak tegen gekomen en zeker nog nooit in grote getale. Prachtige vogel is het.

Volwassen (niet van dit jaar) tapuit man. Is te zien aan de zwarte teugel. (Tussen snavel en ogen)


Tapuit in vlucht

Tot slot nog een mooi stukje kunst gezien dat door de natuur is gemaaktHelemaal van zand. De Grand Canyon in het heel klein met een beetje fantasie. Op het moment dat we het aanraakte stortte het in.

Tot slot nog even kunnen genieten van het zonnetje op het terras van Parnassia. Het was weer een pittige maar super geslaagde wandeling.2 opmerkingen:

 1. Je hebt er een leuke, mooie compilatie van gemaakt! Prachtige shots zitten er tussen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verslag, prachtige landschappen. Leuk die tapuitjes en konikspaarden.
  De wisenten niet op de foto kunnnen zetten?
  Lijkt mij een mooie wandeling om eens te doen
  gr. Ghita

  BeantwoordenVerwijderen