vrijdag 11 september 2015

Dagje fotohut Hoenderloo

Glanskop
Al tijden had ik in mijn hoofd dat ik graag eens een dagje fotohut wilde uitproberen om te ondervinden of ik  dat leuk vind. Tijdens één van de wandelingen met samen struinen was er nog iemand die dat ook graag eens wilde doen. Afgelopen woensdag was het zover.

Samen met Monique de Groot een vogel fotohut gehuurd voor een dag. De voorspellingen waren goed en hoewel het nu niet echt een geweldige vogeltijd is, de meeste vogels trekken nu weg of zijn nog druk in de rui en de wintergasten moeten nog komen, zijn we vol goede moed aan deze lange zit begonnen.

Vanuit de hut heb je dit uitzicht en wordt er rondom de vijver gevoerd.
Nou ja lange zit...Zo heeft het voor ons allebei geen moment gevoeld. De dag is omgevlogen! En we vonden het allebei fantastisch. Dit gaan we dus zeker vaker doen. 
We hadden niet echt bijzondere vogels maar dat mocht de pret niet drukken.

De Boomklever 
De boomklever was volop aanwezig. Een prachtig beestje maar zeker niet vredelievend. Ze jaagden veel andere vogels weg. 

Vandaag wel een soort kunnen fotograferen die ik nog niet vaak gezien had en zeker niet van zo dichtbij...De glanskop. Een lastige vogel om te fotograferen want hij was erg schuw en vloog iedere keer binnen twee seconden weer weg. Maar gelukkig toch gelukt een paar plaatjes van dit mooie vogeltje te maken.

GlanskopToen het op een gegeven moment heel druk was met allerlei soorten vogels kwam er opeens vanuit het niets een sperwer (man) en die ging op een tak zitten op nog geen twee meter afstand van ons. Echt geweldig!! Helaas bleef hij veel te kort zitten zodat we geen foto hebben kunnen maken. Maar een geweldige ervaring was het zeker! Het half uur daarna was er dan ook geen vogel te bekennen in de omgeving. We hadden nog even hoop dat hij terug zou komen maar jammer genoeg ging dat niet door.

Ook diverse roodborstjes kwamen langs waarvan één met een opvallend felle rode borst.

Roodborst


Verder veel koolmeesjes, mussen en pimpelmezen. De laatste nam een bad. Zo grappig om te zien en zo dichtbij...

Punkie Pimpelmees

Doordat het weer zo rustig was, was het leuk om de waterkantjes te fotograferen in verband met spiegelingen
Heggemus
Vink
Koolmees
 Ook een klein muisjes liet zich af en toe even zien...Nou eigenlijk niet want hij racete iedere keer voorbij en weer heel snel terug. Maar uiteindelijk lukte het om hem op de foto te krijgen...Niet heel scherp maar toch wel leuk.

muisje
Tot slot nog wat kiekjes van de heggemus.

Heggemus
het was echt een fantastische dag die echt omgevlogen is. En ondanks dat de appelvink, de goudvink en de kruisbek niet langs gekomen zijn zou ik er zo weer een dag gaan zitten. Wordt dus zeker vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten