zondag 2 augustus 2015

Zonsopkomst met samen struinen in de Amsterdamse Waterleiding Duinen


Vandaag weer eens zo'n wandeling gehad met een gouden randje. Alles zat mee...Om te beginnen een leuk enthousiast groepje. Verder hadden we een prachtige zonsopkomst met vlak boven het water een mooi laagje nevel. Echt ge-wel-dig!

Maarja dat betekende wel dat de wekker al om 4 uur af ging. Geeft niks hoor, ik heb het er voor over. Er waren er zelfs twee bij die van ver kwamen dus die waren al om 3 uur op.

Het gouden uurtje deed zijn naam vandaag weer eer aan...

En hetgeen waar we op hoopten hebben we allemaal gezien. Om te beginnen natuurlijk de damhertjes...Nog nooit heb ik er zoveel gezien als vandaag. Ze waren wel vrij onrustig en maakten allerlei geluidjes.


En wat groeien de geweien al hard zeg! Die zijn prachtig nu met een fluweelachtige bast. De jongen worden ook al aardig groot maar zijn nog steeds wel kleine bambi's om te zien.Behalve de zon was ook de maan nog duidelijk zichtbaar en tegen zo'n mooie blauwe lucht steekt dat altijd mooi af.
Nog even een paar mooie foto's van de vroege ochtend...Hier doe je het voor...Uren lopen en niemand tegen komen...En die mooie plaatjes die je ziet, welke kant je ook op kijkt.

Ook in de Amsterdamse Waterleidingduinen heeft de storm aardig huis gehouden. Veel geknakte en ontwortelde bomen. Helemaal op de plek bij de ijsvogelwandjes...Daar is het een chaos.Al snel komt de zon hoger en dat merk je meteen aan de temperatuur.


We gaan Monique achterna, want zij weet waar een vossenburcht is. Maar dan eerst nog even over een stukje wat me doet denken aan Afrika... Ik ben er nog nooit geweest maar dit stel ik me daar bij voor. Monique die er wel geweest is zei hetzelfde.Even verderop ligt de burcht. We gaan een beetje verspreid zitten en hoeven niet lang te wachten voordat een vossenjong opduikt vanachter de struiken.


Hij is nieuwsgierig en brutaal en komt dan ook bij ons allemaal even kijken of er iets te halen valt. Nee dus! Wij voeren niet. Blijkbaar komen hier regelmatig mensen langs die wel voeren want het vosje is totaal niet schuw en echt uit op voedsel scoren.Hij vond mij niet zo aardig denk ik :)
Na een mooie reeks foto's genomen te hebben gaan we weer verder. De nevel trekt al aardig weg en de jassen en vesten kunnen uit.
Onderweg komen we ook nog twee grote bonte spechten tegen die heel mooi hoog in de boom zitten.
Het zijn jonge spechten want bij allebei was de pet nog behoorlijk rood.

We beseffen dat we al heel veel gezien hebben en dat het ons erg mee zit.

Tja....precies op het juiste moment geotografeerd....Of juist niet :)

Zwarte kraai
Even later zeg ik...als het dan toch zo'n ochtend is waarom zou de ijsvogel dan ook niet even langs komen... Twee tellen later horen we een hoog schril geluid en wat schiet daar voorbij? Inderdaad...De blauwe flits...Het zou wel heel erg geweldig geweest zijn als die ook nog even mooi voor ons ging zitten. Maar dit was natuurlijk ook uniek.

Eenmaal weer op de terugweg bedachten we dat de dag helemaal goed zou zijn als we nog even een boomkikker en een zandhagedisje zouden zien...

En dussss....Een ieniemini boomkikkertje. Ik denk dat hij hooguit 2 cm was. Je kan het wel zien op de foto want achter hem zie je blaadjes van een bramenstruik en die zijn al niet groot.


Boomkikkertje


En tja...toen nog even kijken of de zandhagedissen er zaten...
Hoeveel wil je er hebben? Ik denk dat we er wel 15 hebben gezien.


Zandhagedis


Zoals ik al zei, een geweldig mooie wandeling.
Tot slot nog lekker samen even een bak thee/koffie gedronken bij Panneland en toen weer richting huis. Morgen mag ik weer. :)

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie ochtend! en veel gezien. Van mooie zonsopkomst, met wat mist tot de boomkikker tot een jong vosje tot hertjes met mooie bastgeweien.
  Prachtige blog. Heb er met veel plezier naar gekeken.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig jij moet zeker genoten hebben, als ik dat hier al doe fantastisch Miranda,,,,,,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel. Zo'n dag als deze maak je niet vaak mee...Maar het is wel altijd een heel mooi en fotogeniek gebied.

  BeantwoordenVerwijderen