zaterdag 22 augustus 2015

Rondje Spaarnwoude met mijn nieuwe camera's

Echt Hollands plaatje in Spaarnwoude

Vandaag was ik alweer onderweg nog voordat de zon op kwam. Alles is dan zo mooi en iedere keer anders. Ik houd van die serene rust.

Uitzicht vanaf het bruggetje in Spaarndam nog voordat de zon op komt

Via Spaarndam naar Spaarnwoude gereden. Door het slechte weer en de komst van een logee is het er de afgelopen 2 weken niet van gekomen om op pad te gaan.
Ik heb mijn nieuwe camera's bij me en ben benieuwd naar het resultaat straks.
De landschapsfoto's heb ik gemaakt met de Canon  EOS 600D en Canon EF-S 18-200 mm lens en de roofvogels met de Nikon Coolpix P900.

In Spaarnwoude is de kans groot om roofvogels tegen te komen. Ze zijn alleen zo lastig te benaderen.

Buizerd van grote afstand gefotografeerd

Vandaar ook de Nikon...Deze camera heeft zo'n groot zoombereik, dat kan je met geen enkele andere camera bereiken. Of je moet echt grof geld neertellen.

Even een voorbeeldje van het zoombereik. Ik heb dit uit de hand geschoten vandaar dat de close-up torenvalk niet helemaal scherp is.

Geen mooie foto maar even voor het idee. 
 Op het dak zit rechts een torenvalk. Zien jullie hem? :)

Iets ingezoomd
 Hier zie je al wel iets zitten

Hier is het al wel heel duidelijk een torenvalk

Zelfs de vliegjes zijn op deze afstand zichtbaar. Het is een volwassen mannetje. Dat is te zien aan zijn grijze kop.Je kon zelfs de spinraggen onder de dakpannen zien zitten

Niet heel scherp omdat het uit de hand gefotografeerd is. 
Het belooft een warme dag te worden vandaag en dat is zo vroeg al duidelijk te voelen. Het is echt van dat benauwde augustusweer.Ik ben blij met mijn nieuwe aanwinsten. Morgen ga ik een dagje naar de Posbank. De hei staat in bloei en ik had mezelf beloofd daar dan naartoe te gaan. Aangezien ik daar ook de zon wil zien opkomen moet ik nog vroeger op pad. Maar ik heb het er voor over.

Buizerd
In het weiland zie ik nog een ooievaar lopen. Later thuis zie dat het er twee waren. Ik heb ze al eerder gezien op deze plek en ben benieuwd of ze hier misschien zullen blijven overwinteren. De meeste ooievaars trekken tussen begin augustus en ergens in september naar West Afrika.


Het aantal ooievaars dat de trek overleeft is klein. Al jarenlang blijkt dat slechts 15% van de uitgevlogen jongen met zekerheid de volwassenheid bereikt. De overige 85% sterft aan de gevolgen van Elektrocutie, jacht en verhongering. Elektrocutie vindt veel plaats in Frankrijk waar het elektriciteitsnet voornamelijk bovengronds is. In Zuid-Europa is plezierjacht een groot probleem en in West- Afrika worden ooievaars soms voor consumptie gevangen.


Het was vandaag geen groot rondje maar er viel weer genoeg te zien. 

Ik ben benieuwd naar morgen. Ik heb er weer zin in! 

2 opmerkingen: