zondag 15 februari 2015

Geluksmomentjes maar ook frustraties in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Grote zaagbek (v)


Lekker weer op pad geweest naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit keer vanaf de ingang Panneland. Het zonnetje scheen en deed zijn best om de gevoelstemperatuur op te krikken. En dat lukte best aardig vond ik. Achteraf zag ik dat het 4 graden was maar dat gevoel had ik zeker niet.

Het was druk met vogeltjes dus ik had het gevoel dat ik wel eens met veel mooie foto's thuis zou kunnen komen.
De koperwiek, de boomkruiper, de boomklever, ze waren allemaal druk met zoeken naar voedsel.
Op de boomkruiper na waren ze me allemaal te snel af. Iedere keer wanneer ik ze bijna in beeld had waren ze verdwenen.

Boomkruiper


Grappig om de boomkruiper gewoon in 2 dagen tijd een stuk of 5 keer tegen te komen.
Maar we hadden nog de hele wandeling voor de boeg dus nog alle kans om ze nogmaals tegen te komen.

 Het winterkoninkje was ook druk. Die heb ik ook nog nooit echt goed kunnen fotograferen dus dit was mijn kans.... Na een stuk of 30 foto's vloog hij weg. Nu denk je 30 foto's...daar zal vast een top plaat tussen zitten. Niets is minder waar. Op de foto's was of een lege stam zichtbaar of de achterkant. En dit waren de 2 scherpste...:(

De irritante winterkoning

:(
Maar ach je moet wat te wensen over houden. Het grappige van het winterkoninkje is dat het mannetje meerdere nesten bouwt, waarna het vrouwtje er één uitkiest om in te broeden. Als het vrouwtje eenmaal op de eieren zit, probeert het mannetje ook nog een ander vrouwtje te lokken in één van zijn andere nesten.

Even verderop maakt een roodborstje het goed met me

Roodborstje


We lopen verder en komen op paden waar we nog niet eerder zijn geweest. Leuk is dat. Zeker als je denkt daar alles al een keer gezien te hebben. Misschien toch maar eens wat vaker de ingang Panneland nemen. Al is de weg er naartoe wel iets minder als het zo druk is als vandaag. (wat wij overigens pas opmerkte toen wij alweer naar huis gingen)
Wij zijn gelukkig maar weinig mensen tegen gekomen. Wel weer veel herten natuurlijk.
Even laten zien hoe helder het water is in veel kanaaltjes van de AWD


José had de wilde zwanen nog niet gezien en hopelijk zouden we er vandaag nog één tegen komen.
Inderdaad kwamen we er echt maar één tegen. Zou er al een gedeelte van de groep vertrokken zijn naar hun broedgebied?Wel zagen we op de plek waar ik al diverse keren hele groepen wilde zwanen zag een andere vogel die wij nog niet vaak gezien hebben al overwintert hij in grote aantallen in ons land. De wintertaling.
Een kleine eendensoort maar best heel opvallend getekend. Ze zaten niet echt dichtbij dus vandaar dat ik niet alle details erop kreeg jammer genoeg.

Wintertaling

We lopen verder het infiltratiegebied in en voelen ons echt alleen op de wereld. Behalve het geluid van kabbelend water en de vogels is het hartstikke stil. Zo in het zonnetje voelt dat echt als een geluksmomentje.

Het goudhaantje laat zich vandaag ook heel vaak zien maar ook dit vogeltje wil niet op de foto....Dus naast de geluksmomentjes ook best wel wat frustratiemomentjes. Maar niet genoeg om mijn camera in de tas te proppen hoor. het hoort erbij en het maakt het ook leuk.

Van deze foto's had ik er dus veel te veel vandaag....
:(

Deze was de allerbeste hahaha
Maar ach, binnenkort weer nieuwe ronden dus nieuwe kansen. Het voorjaarsgevoel was er en dat was echt genieten en de vogels waren er ook. We hebben echt heel veel soorten gezien en natuurlijk ook gehoord. Het weekend is weer bijna voorbij. Nog een weekje werken en dan begint de voorjaarsvakantie. Ik kijk er naar uit!


5 opmerkingen:

  1. Miranda,
    Weer een mooi blog met ook mooi plaatjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie blog. Leuk om te lezen hoe je ervaring op die dag is geweest.
    vr gr Peter Jongejan

    BeantwoordenVerwijderen