zaterdag 14 februari 2015

Ondanks saai weer toch een lentegevoel in Middenduin

De krokus! Joepie!!


Bewolkt, grijs, saai maar heel weinig wind en met een graad of 9, dat was het weerbeeld vandaag. Lekker weer samen met José op pad. Vandaag maar weer eens een rondje Middenduin en Elswout, want dat was al best een tijdje geleden. 
  Het uitzicht als je Middenduin inloopt geeft altijd het gevoel in het buitenland te zijn.

Soms staat er veel water maar er zijn ook momenten dat er bijna geen water is. Het is rustig maar dat zijn we wel gewend op zaterdag. Zondags is het altijd een stuk drukker met wandelaars.

We lopen rechtdoor over het bruggetje en luisteren naar het geroffel en gekwetter van de specht.
Helaas krijg ik hem niet echt mooi in beeld maar je kan niet alles hebben.
We zien kramsvogels en veel ganzen, waaronder de nijlgans.

Nijlgans
Een nijlgans is eigenlijk helemaal geen gans maar een eendensoort die net zoals de halsbandparkiet hier eigenlijk van origine niet thuis hoort. Oorspronkelijk komen ze, hun naam zegt het al, uit Egypte (langs de Nijl) en Afrika ten zuiden van de Sahara.
 Ze zijn hier ooit gekomen als siervogel. Enkele ontsnapte vogels zijn ook in het wild gaan broeden en wisten zich goed te handhaven. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken. 

Opvallend veel roofvogels hebben we ook gezien vandaag. Ik schat een stuk of 10 buizerds en een volgens ons een havik, maar zeker weten doen we dat niet omdat roofvogels benoemen voor ons nog best lastig is. 
Ook vloog een ara over met heel veel gekrijs. We vroegen ons eerst af wat voor grote roofvogel daar in hemelsnaam aan kwam vliegen en beseften toen dat het de ara van Elswout was. Een grote papegaai met een hele lange staart.

We hadden nog meer geluk, de boomkruiper liet zich weer een paar keer zien vandaag en ook fotograferen.

BoomkruiperHet blijft een mooi vogeltje met zijn lange spitse snaveltje.

Tussen Middenduin en Elswout even een tussenstop gemaakt bij Kraantje Lek. Wat een mooi historisch pandje is dat toch en ik heb echt nooit geweten dat het zo'n mooie geschiedenis heeft.
Wat zou het mooi zijn om terug in de tijd te kunnen kijken hoe het er toen aan toeging. 
We hebben een pannenkoek gegeten met een cappuccino/ thee.

Het eerste wat we zagen in Elswout was het grote tapijt met sneeuwklokjes...De lente is toch echt overduidelijk in aantocht! Ik weet heus wel dat we nog van alles kunnen krijgen maar die gedachte haalt mijn euforische gevoel niet weg.  Deze tijd is zo heerlijk, het idee nog zoveel voor de boeg te hebben. Geweldig!Hieronder nog een paar foto's van het mooie Elswout 
Op de ene plek voorjaarsachtig maar op andere plekken ook nog herfstkleuren door alle bladeren die op de grond liggen. 

Al met al weer een heerlijke wandeling gemaakt en wie weet morgen weer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten