zaterdag 7 februari 2015

Struinen door de Amsterdamse Waterleiding Duinen


Vandaag weer mogen spelen met het licht. De dag zou vandaag met zon beginnen dus ik had mijn wekker vroeg gezet. Snel gedoucht en ontbeten maar wat viel dat tegen zeg....Het werd zo te zien alles behalve zonnig. Een  klein uurtje later dan dat ik me eigenlijk had voorgenomen toch richting de AWD gegaan. Helaas weer alleen want José ligt ziek op bed. Het was vannacht -6 dus warm aangekleed op pad. Bij het Barnaartkanaal lag nog een laagje sneeuw.

Na 4 uur struinen op de terugweg nog eens op dezelfde plek een foto gemaakt en toen was dus alles weg.


Het was heel rustig. Miezelregen, zon en grijze wolken wisselde elkaar af. Er stond bijna geen wind waardoor het voor mij niet koud aan voelde. Wanneer de zon scheen was het zelfs heerlijk!
Vandaag voor het eerst dit jaar weer het geroffel van de specht gehoord, voor José en mij Het teken dat het voorjaar eraan komt.

Op het meer bij het Renbaanveld lag een dun laagje ijs. En met de wisselende luchten gaf dat een mooi uitzicht:


Na een tijdje rondgestruind te hebben daar ben ik verder gelopen naar de Duizendmeterweg. Ik hoopte op een ijsvogel of een vosje maar geen van beiden lieten zich zien. Helaas...Volgende keer beter.

Wel poseert een rietgors voor me

Rietgors

Ik loop verder langs het Rechte Schusterkanaal. Het is rustig...ik kom een uur lang helemaal niemand tegen. Verderop zitten een stuk op 10 wilde zwanen. Toch nog leuk om te zien. Ze zullen eerdaags wel weer terugvliegen naar hun broedgebied.

Wilde zwaan
Weet je dat wilde zwanen hoogvliegers zijn en wel op meer dan 8000 meter hoogte kunnen vliegen tijdens de vogeltrek?

Ik zie een brilduiker voorbij vliegen en zie dat ie verderop landt. Ik vind het een mooi eendje en hij maakt een heel grappig geluid.

BrilduikerDirigent

Hij slooft zich behoorlijk uit dus ik kan een paar leuke plaatjes schieten.
Jonge wilde zwanen


Even later hoor ik een hoop getrompetter en zie een groep wilde zwanen neerstrijken bij de andere groep. Wat een herrie kunnen die vogels maken zeg! Ze worden in Engeland dan ook niet voor niks Whooper Swan genoemd.

Barnaartkanaal

Ik zie een kudde Drentse Heideschapen. Ik heb niks met schapen maar vind deze wel wat hebben met hun mooie horens

Drents Heideschaap
Het Drentse Heideschaap is één van de oudste schapenrassen van West-Europa. De aanwezigheid van deze schapen houdt verruiging tegen zodat open natuurterreinen niet veranderen in bossen.

Hieronder nog een paar mooie vergezichten en wolkenluchten. Al met al heb ik weer zo'n uur of 4 lekker gelopen en mogen genieten van de mooie Amsterdamse Waterleiding Duinen. En geloof me, het verveelt nooit! Bij de uitgang zie ik Jave lopen. De reïncarnatie van Jezus zoals hij zichzelf noemt. Voor hen die het nog nooit gezien hebben, hij is ooit eens bij Joris Showroom geweest. Via onderstaande link is de aflevering terug te zien.

http://awd.waternet.nl/ontdek/#!/item/5494-jave-in-joris-showroom/
2 opmerkingen:

 1. Ik heb weer met je meegewandeld door het AWD. Gisteren zijn wij er geweest en helaas geen Wilde Zwanen....jij hebt gelukkig meer geluk gehad. Mooie foto's met fijne luchtpartijen weerschijnend in het water. Wat is het daar toch heerlijk wandelen en struinen.

  groet Willie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo willie,
   Dank je wel voor je reactie. Ik zie de zwanen de laatste tijd iedere keer. Ze zitten bij het infiltratiegebied. Het is inderdaad een prachtig gebied en ik kom er dan ook graag en vaak.
   Groetjes, Miranda

   Verwijderen