zondag 26 oktober 2014

Pierewaaien in IJmuiden

IJmuider strand

Vanmorgen was ik al vroeg wakker doordat ze wintertijd was ingegaan. Het was droog dus ik had eigenlijk wel zin om een stuk te gaan lopen. José had andere afspraken dus het werd een wandeling alleen. Het was wel grijs weer en de lucht best dreigend maar er was geen regen voorpeld. Verder was de temperatuur goed, zo'n graag of 14 maar er stond wel een stevige wind.
Ik had eigenlijk wel zin om in IJmuiden een stuk de pier op te lopen. Eigenlijk doe ik dat veel te weinig terwijl het met elk weertype een mooie wandeling is.

Op het strand was het nog redelijk rustig toen ik aan kwam maar alleen ben je daar eigenlijk nooit want strand trekt altijd mensen wat voor weer het ook is.

Op de pier was het niet anders. Niet druk maar wel altijd mensen, wandelaars, vissers, fietsers, fotografen met de mooiste en grootste camera's maar ook iets eenvoudigere zoals ik, mensen met hele statieven met verrekijkers, enorme joekels. Iedereen daar met z'n eigen doel. Er liep een groepje mensen met allemaal een roos in hun hand, die gingen vast een sterfdag van een geliefde herdenken, of misschien zelfs wel iemand uitstrooien.

Zuidpier
De vogels hadden het druk. Steenlopers deden hun naam eer aan en waren druk heen en weer aan het rennen en aan het badderen en poetsen.

Steenloper
En ook de meeuwen waren in grote getale aanwezig.

Jonge Kokmeeuw 1e kj

Kokmeeuwen 2e kj

Zilvermeeuw vrouw

Zilvermeeuw vrouw

Kokmeeuw 2e kj


De zee was af en toe best ruig en voordat ik bij het uiterste puntje aan kwam had ik al de nodige overslaande restanten van golven ontweken of over me heen gehad.


 Al met al was ik vandaag lekker uitgewaaid. Geen lange wandeling maar toch van de auto naar het eind en weer terug zo'n kleine 8 km.
Bij terugkomst was het opeens wel iets drukker op het strand.
Tot slot  na afloop nog even een kop thee gedronken bij Zilt aan Zee met in gedachte een overheerlijke slagroompunt. Die had ik verdiend ;)

4 opmerkingen:

 1. Hoi Miranda, gave foto's, mooi ook! bedankt, dit zijn de plaatjes die ik ook aan iedereen zou willen laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja heel wat anders dan wanneer we samen lopen maar ook mooi. En tenslotte ben ik er opgegroeid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Miranda, ik voelde me haast op de pier in IJmuiden door jouw foto's! De steenloper staat er ook leuk op, heerlijk om lekker uit te waaien. Fijn weekend, groet Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de leuke reactie. Heeft u de beloofde wandeling al van Esther ontvangen? Ik heb het in haar postvak gedaan. U ook een fijn weekend. Groet, Miranda

   Verwijderen