zaterdag 25 oktober 2014

Nog steeds geburl in de AWD

Jong damhertje
Ook vandaag was weer een super dag. Niet qua weer want het was een graad of 14 en saai weer maar het was weer geweldig wat we tegen kwamen. Onder andere kon ik nu van nog dichterbij een burlend hert filmen. Het blijft fantastisch om dat mee te maken.

We zijn gestart bij Panneland met een kop thee en een cappuccino en vanaf daar hebben we zelf een route gelopen. We hadden de kaart mee en inmiddels kennen we het daar inmiddels wel een beetje dus dat ging wel goed komen.
Het was wel jammer van het weer want vanmorgen begon met een zonnetje maar ach het was droog en windstil dus we mogen niet mopperen en dat doen we ook niet.

De spechten ware druk aan het werk. Vanuit elk groepje naaldbomen of daar in de buurt waren ze duidelijk te horen.
Grote bonte specht

We hebben vandaag ook de best wel zeldzame kleine bonte specht (vrouwtje) gezien maar helaas kreeg ik haar niet op de foto. Gelukkig hebben we het allebei gezien en weet ik het inmiddels echt zeker. Ooit lukt dat misschien wel een keer.


Wie het weet mag het zeggen...

Ook de koperwiek was volop aanwezig vandaag in de AWD. Wij vonden het echt super want we hadden hem nog niet eerder gezien dus ook nog niet op de foto. Dat wij hem nog niet gezien hadden komt niet omdat hij zeldzaam is hoor, helemaal niet, maar wij letten nog niet zo heel lang op vogels en voor ons was hij dus nieuw.  De koperwiek is een kleine lijstersoort met donkerrode flanken en oksels en duidelijke lichte wenkbrauw- en mondstreep. Ze zijn van september tot mei in Nederland te zien.
De Koperwiek

Halverwege de wandeling kwamen we een vogelkijkhut tegen en vanuit daar zagen we krakeenden, een blauwe reiger, aalscholvers, dodaars, wilde eenden, een soepeend (mengeling tussen twee soorten), en tig kleine vogeltjes zoals de koolmees en de staartmees.
Blauwe reiger

Dodaars
Ook de dodaars komen we niet zo heel vaak tegen dus dat maakte het vandaag wel heel leuk. Als ze mij dit een paar jaar geleden hadden gezegd dat ik vogeltjes bij naam zou weten en soms op mijn buik in het gras zou liggen om ze op de foto te krijgen dan had ik hard gelachen. Maar op één of andere manier geeft het gewoon een soort van kick om elke keer weer een nieuwe soort te zien en te herkennen en dan ook nog op de foto te krijgen.

De herfst heeft duidelijk zijn intrede gedaan in de AWD. Als op een schilderspalet worden de groene tinten vermengd met rode, gele, oranje en bruine tinten. En dat geeft soms schilderachtige plaatjes. Net of Bob Ross aan het werk is geweest. 
Herfstplaatje met reiger hoog in de boom

Aan het eind van de wandeling begon het wel steeds donkerder te worden en in de buurt van de uitgang voelden we wat spettertjes. Maar de naam regen mocht het niet hebben. 
Nieuw Kanaal

Het was dus weer een geslaagde dag. Lekker weer wat kilometers gemaakt en mooie dingen gezien.
 

1 opmerking:

  1. bedankt weer voor de fantastische foto's, ik weet dat je er veeeeel meer hebt gemaakt, maar je hebt weer de mooiste er uit gehaald voor de blog, goed verhaal weer geschreven

    BeantwoordenVerwijderen