zondag 22 april 2018

Cadeautje in de Betuwe

Bosuil (Tawny Owl) (Strix aluco)
Gisterenochtend om 4 uur opgestaan om samen met José naar de Betuwe te gaan. Je moet soms wat over hebben voor je hobby.  We hadden er er geen spijt van. Wat een fantastische dag! Het mooiste weer dat je je maar kunt bedenken, het zou zo'n 22 graden worden, en de Betuwe die helemaal in bloei stond....En tot slot ook nog een heel leuk cadeautje.

Het was mistig toen we aankwamen in Kerk-Avezaath. Eigenlijk net iets te mistig om een mooie zonsopkomst te zien. Maar toen deze langzaam optrok heb ik toch nog wat mooie plaatjes kunnen schieten.


Gelukkig loste de mist snel op door de warmte van de zon.


Wat hebben wij weer een mooi stukje Nederland mogen zien. Al snel kwamen we erachter dat De Rode Kruisroute ook juist gisteren was en dat deze op veel plekken langs dezelfde route ging die wij ook liepen. Gelukkig waren wij vroeg en hebben wij misschien 10 mensen gezien die dan ook nog eens in tegengestelde richting liepen. Gelukkig maar, want wij zijn niet zo van de mensenmassa's.


Ook ging de route door het mooie historische vestingstadje Buren.

Het voormalig Koninklijke weeshuis. Tegenwoordig museum van de Koninklijke marechaussee


Anna van Buren en Willem van OranjeEn natuurlijk de mooie bloeiende fruitbomen waar de Betuwe bekend om is.

Mooie spiegelende  lenteplaatjes en volop gekwaak

Een kauw die druk bezig was met zijn nest in de boomholte.
En toen kregen we nog een heel mooi cadeautje.We hoorden de hele dag door de lach van de groene specht. Op het moment dat ik door mijn verrekijker hoog in de boom stond te turen zei José heel droog..."Geen specht te zien, maar ik zie wel een uiltje zitten... Ik dacht dat ze mij in de maling nam maar ze had het goed gezien. Een prachtige bosuil zat ons aan te kijken.
Wat een mooi cadeautje. Het blijft bijzonder om deze prachtige vogels te mogen zien.

Tot slot nog een paar plaatjes van mooie dingen die we onderweg gezien hebben. Daarbij bedachten we dat dat sommige plaatjes er 100 jaar geleden ook ongeveer zo moet hebben uitgezien. Best een bijzondere gedachte. De wereld verandert zo snel maar sommige plaatjes blijven gewoon hetzelfde.KleurenpalletNa 18 kilometer kwamen we weer bij de auto.
Het was weer een super mooie route van www.demooisteroutes.nl

1 opmerking:

  1. Dit was zeker een topdag, dat uiltje is een cadeautje, super dat je die zo mooi kon fotograferen. Maar ook de zonsopkomst is een cadeautje, zo mooi. En dan die bloesempracht.....dit is toch wel de mooiste periode van het jaar, teveel om alles te zien....en te fotograferen.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen