donderdag 27 april 2017

Rondje Noord-Hollandse bollenvelden


Gisterenmiddag zijn José en ik Noord-Holland ingetrokken om nog even een glimp op te vangen van de bollenvelden. We zijn als eerste even naar Wildrijk gereden in Sint Maartenszee. Daar bloeien nu de wilde hyacinten en de bosbodem is dus helemaal bedekt met een blauw tapijt. Best leuk om daar even een rondje te lopen.Na daar een uurtje rondgelopen te hebben zijn we weer in de auto gestapt richting Callantsoog om even bij strandpaviljoen Woest een thee/koffie te drinken. We wisten niet dat het achter glas zo lekker zou zijn en zijn daar dan ook best een tijd blijven hangen. Heerlijk uit de wind in het zonnetje hadden we het ultieme vakantiegevoel. Boven de duinen hingen donkere wolken, zag je mensen diep weggedoken in hun winterjassen lopen en ook boven zee waren buien te zien...Maar wij zaten gewoon zonder jas in de volle zon. We zijn daar dan ook iets langer blijven zitten dan de bedoeling was maar we hebben tenslotte vakantie.


Later die middag toch nog even naar Zwanenwater, een natuurgebied bij Callantsoog gereden om daar nog een rondje te lopen.
Leuk want we zagen al snel de koekoek. Helaas voor het goede te ver weg maar deze schuwe vogel is niet heel gemakkelijk te fotograferen omdat hij zich niet vaak laat zien. Door de sterke wind is ie helaas een beetje bewogen maar ik wilde hem toch plaatsen.

Koekoek (Common Cuckoo) (Cuculus canorus)We lopen te genieten van het gebied, de stilte en de mooie wolkenluchten.

En natuurlijk laten ook nog wat vogels zich zien en horen.

Fitis (Willow Warbler) (Phylloscopus trochilus)

Roodborsttapuit (Stonechat) (Saxicola rubicola)

Putter (Goldfinch) (Carduelis carduelis)

Grauwe gans (Greylag Goose) (Anser anser)
Helaas hebben we de rietzanger, de blauwborst en de karekiet niet op de foto gekregen maar we hebben ze wel volop gehoord tussen het riet en de rietzanger ook nog even mogen zien.
Vanaf een mooi uitzichtpunt kunnen we een blik werpen op het landschap achter de duinen met hun felle kleuren.
Na het rondje Zwanenwater zijn we nog even bij de bollenvelden wat foto's gaan nemen. Dat was tenslotte de reden om deze richting op te rijden.


Mooie echt Hollandse landschapsplaatjes

We horen een luid "Kok-k" en zien een kop van een fazant tussen de tulpen uitsteken.
Fazant (Common Pheasant) (Phasianus colchicus)
Fazanten komen van nuture niet voor in dit deel van Europe maar zijn hier door de Romeinen geïntroduceerd omdat zij het vlees zo lekker vonden. De echte groei van de fazant in Nederland vond pas later plaats. Vooral ten behoeve van de plezierjacht werden vanaf de 18 e eeuw grote aantallen fazanten gefokt en losgelaten.

Ook valt ons oog op een witte kwikstaart die opeen witte tulp zit.

Witte kwikstaart ( Pied Wagtail) (Motacilla alba)
We gaan weer terug naar de auto en zien dat het al half 8 is. Niet zo raar dus dat het overal zo lekker rustig was en we eigenlijk best wel honger hadden gekregen.
Dus op naar huis en snel een lekker maaltje bereiden.
De tweede vakantie gaan we weer lentetemperaturen krijgen. Heerlijk, ik kijk er naar uit!

2 opmerkingen:

  1. WOW.... geweldig en wat een fantastische kleuren Miranda, dit is weer genieten..........!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem27/4/17

    Weer mooi om te zien. Noord Holland is mooi.

    BeantwoordenVerwijderen