zondag 9 april 2017

De Zilk....vandaag sprookjesachtig mooi!


Vanmorgen om 6 uur de deur uit om om 7 uur mee te kunnen lopen met een natuurgids vanaf De Zilk. Het was vannacht koud geweest en het zou een prachtige zonnige dag worden dus dat was het recept voor ochtendnevel. En dat hadden we....en dat maakte dat het de eerste twee uur sprookjesachtig mooi was.Bijzonder als je hier loopt en je hoort dat deze duinen al 3000-4000 jaar oud zijn...
Wat zal zich hier allemaal afgespeeld hebben in al die jaren.En toen was daar de zon....die echt begon als een rode vuurbal.Het was echt genieten.
Het duurde best lang voordat de nevel opgetrokken was dus we konden er een behoorlijke tijd van genieten.Gelukkig was de groep gesplitst in drie├źn en zijn wij met het kleinste groepje meegelopen. Dat gaf ons ook mooi de tijd om veel foto's te maken van het fraaie landschap.Een mooi damhert houdt ons in de gaten. Nog heel even en dan verliest hij zijn gewei. Meestal gebeurt dit vanaf half april.Ook de vogels waren duidelijk aanwezig. Dit is toch wel de mooiste tijd van het jaar vind ik.
Na twee uur hebben wij de groep en de natuurgids verlaten en zijn wij zelf verder de AWD in gegaan.

Vink ♂ (Chaffinch) ( Fringilla coelebs)

Kneu (Linnet) (Carduelis Cannabina)

Kneu (Linnet) (Carduelis Cannabina)
Fitis ( Willow warbler) (Phylloscopus trochilus)

Boomleeuwerik (Woodlark ) (Lullula arborea)

Tjiftjaf (Chiffchaff) ( Phylloscopus collybita)


De specht speelde verstoppertje

Grote bonte specht (Great spotted woodpecker) (Dendrocopus major)

Op diverse plekken zagen we mooie witte bloesem. Het bleek de Sleedoorn te zijn. De eerste aan het eind van de winter wit bloeiende struik.

Sleedoorn (Prunus spinosa)
De vruchten die deze boompje krijgen zijn hele kleine blauwe pruimpjes die pas eetbaar zijn nadat de vorst er goed overheen is gegaan.Wat mij betreft mag het voorlopig nog wel even zo blijven maar helaas gaat het de komende dagen weer wisselvalliger worden. Deze mooie dag kan niemand ons meer afpikken...Dat het maar een prachtige lange zomer mag worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten