zondag 28 februari 2016

Natuurpark Lelystad

Wild zwijn

Na weer een koude nacht ging onze trip vandaag naar natuurpark Lelystad. Een mooi park in het buitengebied van Lelystad. Het was weer een geslaagde dag.

Het begon al op de parkeerplaats van het park.Ik stapte de auto uit en zag meteen BAM!....een appelvink. Het is niet te geloven deze week...Allemaal nieuwe soorten die ik nog nooit gezien heb.
Ook deze zat wel een beetje ver weg maar toch ben ik er super blij mee.

Appelvink


Even later in het park zagen we er nog één.
De dag was dus al meteen geslaagd...Nog voordat ie begonnen was.

Ook bijzonder dat we vlak daarna het nonnetje tegen kwamen. Zo zie je die nooit en zo twee keer per week. Vandaag zelfs meerdere keren.

Nonnetje
De zon scheen volop en er zijn momenten geweest dat we de warmte al duidelijk konden voelen. Echt genieten....Kom maar op met dat voorjaar!
In het natuurpark overwinteren ook wilde zwanen. Bijzonder want deze zwanen kom je niet vaak tegen.


Vogels die je in Natuurpark Flevoland zeker tegen zult komen is de ooievaar. Er zitten er genoeg.
In het voorjaar van 1997 is er een vliegkooi geplaatst waar ongeveer 20 ooievaars in gehouden werden. Deze ooievaars wonen er nog steeds en overwinteren er ook. De jongen van deze ooievaars trekken daarentegen wel naar Afrika tegen het einde van de zomer.
De dieren die er leven, leven in op grote terreinen in dit mooie park. De kans is aanwezig dat je ze ziet maar misschien nog wel groter dat je ze niet tegen komt. Wij hadden geluk.
De edelherten lieten zich even zien...
De wilde zwijnen gunden ons een paar leuke foto's.
Het mannetje was duidelijk hitsig maar het vrouwtje had vandaag denk ik hoofdpijn want ze liet hem boos weten dat ze er geen zin in had.

Wild zwijn


Het gebied is echt prachtig!


We kwamen ook een dier tegen dat we nog nooit gezien hadden. Pater Davidsherten. Deze herten komen oorspronkelijk uit Japan en China en waren bijna uitgestorven. Het ene moment leken ze op een koe, het volgende op een paard, dan weer op een ezel en ook wel op een hert....Ze hebben een aparte kop.
we lopen langs diverse waterpartijen en zien dat bevers druk aan het werk zijn geweest.... Bijzonder, ik had dit nog nooit gezien.Er waren veel beversporen te zien.
Helaas konden we geen burcht vinden. Terwijl wij er naar op zoek waren passeerde ons wel een ijsvogel. In een flits schoot hij voorbij.

Ook de otter genoot van het mooie weer, dat was duidelijk te zien. Hij ging regelmatig even languit liggen.Tot slot nog een paar mooie foto's van de Ooievaars.
Ze waren een genot om naar te kijken met hun geklepper en uitsloverij. De lentekriebels waren duidelijk zichtbaar.


En dan als laatste nog even een filmpje waar het geklepper op te horen en te zien is. Wanneer je erbij stond klonk het wel veel harder.


8 opmerkingen:

 1. Fantastische serie Miranda,,,,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat n prachtige serie weer Miranda!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto’s Miranda. De foto’s met de edelherten echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geluksdag! Appelvink, nonnetje ,wilde zwanen en ook het wild dat zich liet zien.
  Ik ben daar 1 keer geweest en de enige dieren die wij toen zagen waren de ooievaars....
  Maar als je geluk hebt, kun je prachtige foto's maken, dat laat jij hier wel zien, vooral de edelherten vind ik geweldig
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja alles zat ons inderdaad mee, vanaf het moment dat ik uit de auto stapte.

   Verwijderen