zondag 8 november 2015

Samen struinen op de Zuidpier

Paarse strandloper

Vanmorgen om acht uur afgesproken in IJmuiden met een aantal leden van Samen struinen en fotograferen in de natuur. Het is goed weer. Gisteren was zelfs de warmste dag ooit gemeten op 7 november. Vandaag is het frisser en staat er wel een kille wind maar verder hadden we geen klagen.

Juveniele mantelmeeuw. Geringd op Texel.


Twee mannen komen ons tegemoet rennen met zwaar apparatuur. Aangezien we ze al een paar keer heen en weer hadden zien rijden vroegen we hen of er misschien iets bijzonders te zien was in de omgeving. Ja dus...de zeldzame vale gierzwaluw was hier in de buurt waargenomen.
Ik ben niet zo'n vogelaar die dan ook er op af gaat. Ik moet ze spontaan tegen komen en anders maar niet.

Wij lopen dus verder richting het einde van de pier.
Onderweg komen we wel wat soorten tegen maar het is niet heel druk.

OeverpieperEn natuurlijk de steenlopers.

Steenlopers
En de paarse strandloper.

Paarse strandloperVerder waren er ook vandaag weer Jan-van-genten te zien. Twee jonge, die donker zijn en twee witte, dus volwassen exemplaren.
2 jonge en 2 volwassen jan-van-genten
Op de terugweg zagen we nog een zeehond maar verder was het niet echt top wat de hoeveelheid vogels betreft. Maar het was wel een heerlijke en gezellige wandeling.
Tijd voor een kop thee met appeltaart bij Zilt aan Zee.

Later op de parkeerplaats aangekomen zien we wel 20 fotografen staan met enorme telelenzen en de duurste telekijkers op grote statieven. Daar moest iets bijzonders te zien zijn. De vale gierzwaluw dus.

Geen geweldige foto maar toch de uiterst zeldzame vale gierzwaluw.
Voor dit vogeltje was een deel van vogelend Nederland dus uitgerukt naar IJmuiden.
Toch leuk om dat even meegemaakt te hebben. En hoe gek het ook klinkt, als je tussen die fanatieke vogelaars staat wordt je toch even enthousiast....Ook al vond ik de biddende torenvalk die ik verderop zag leuker om te zien hahaha. Maar ik kon hem toch weer afstrepen in mijn boekje.

Torenvalk

Leo stelt voor om nog even achter hem aan te rijden naar de Houtrakpolder waar de kleine zwanen zitten....Hoe bedoel je, ik moet ze spontaan tegenkomen :)....Ik spreek mezelf wel tegen merk ik...

Ik ben wel benieuwd en ook die mag ik dus vandaag nog even afstrepen.
Leuk om ook gezien te hebben, dus met een voldaan gevoel weer richting huis gereden. Op naar de volgende mooie wandeling.
Kleine zwaan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten