woensdag 22 juli 2015

Weekje Drenthe Deel 2

Pyjamazweefvlieg

Op het terras voor het huisje hing regelmatig een zweefvlief . Leuk om een beetje met mijn camera oefenen. Toch nog best lastig om hem er al vliegend scherp op te krijgen.

In de grote Larix die voor het huisje staat zitten ook regelmatig vogeltjes, waaronder de boomklever.

Boomklever
De dag voor vertrek hebben we nog een mooie wandeling gemaakt op het Molenveld bij Exloo/ Odoorn. Wat was het daar prachtig zeg! Het weer was super! Regelmatig zon maar ook dreigende luchten (mooi voor de foto's) wat af en toe ook best lekker was als de zon weer even weg was.

Geelgors
Ook de geelgors liet zich daar weer horen en ook zien.

Bij een watertje staat een bankje en we gaan daar even pauzeren en kijken wat er allemaal in het water te zien is. Reusachtige Libellen, waaronder de Grote Keizerlibel zijn in grote aantallen aanwezig.

Grote Keizerlibel

Eitjes aan het leggen.


En kikkers...Heel veel kikkers...Met af en toe grote bolle wangzakken.Het is maar een klein watertje maar ik zou er uren kunnen blijven zitten. Zoveel moois is er te zien.... en te horen.

Viervlek


Een klein watertje met heel veel leven.

ook op land zijn sommige beestjes druk. De mestkever bijvoorbeeld rolde alle drolletjes in zijn buurt naar zijn holletje in de grond.

Mestkever hard aan het werkadders hebben we helaas deze vakantie niet mogen zien. Terwijl ik zeker weet dat we op plekken zijn geweest waar ze volop aanwezig waren.

Wel opvallend is de enorme hoeveelheid aan kleur. Alle tinten groen, aubergine en andere paarstinten, rood, geel....Echt heel mooi!
Graspieper
Al met al dus een super fijne week gehad en deze foto's laten weer zien hoe mooi Nederland is. Er zijn nog zoveel mooie plekken. Soms kan je uren rond dwalen zonder ook maar iemand tegen te komen.

Aardappelen
Die uitgestrektheid spreekt me toch iedere keer wel weer aan. Voor mezelf persoonlijk niet om er te wonen maar er weer terug komen voor een weekje vakantie....Graag!!! Misschien tot volgend jaar.

1 opmerking:

  1. Prachtige serie, ik ben dol op Drenthe, en inderdaad, Nederland is zo mooi, eigenlijk hoef je niet naar het buitenland om van de natuur te genieten.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen