zondag 23 juli 2017

Op het randje van Amsterdam.


Gisteren een mooie wandeling gemaakt langs de rand van Amsterdam. De wandeling begon op de Nieuwendammerdijk. Een stukje van de stad dat ik nog nooit gezien had.


Maar wat zeker de moeite waard was! De wandeling is van www.demooisteroutes.nl en was 15 km. Echt een aanrader.De wandeling ging ook dwars door diverse mooie volkstuinen vol met hortensia's. Onderweg zijn we ook ontzettend veel bramenstruiken tegen gekomen. Vol met grote rijpe bramen. Jammie!Het grootste deel van de wandeling hadden we een mooi weids uitzicht over het vogelrijke en waterrijke veenweidelandschap.
We liepen door het pittoreske Ransdorp. De meeste huizen zijn daar van hout. Dat is bewust gedaan omdat houten huizen een stuk lichter zijn dan huizen van steen en minder snel wegzakken in de slappe veengrond.

Ransdorpertoren
De Ransdorpertoren dateert uit de vroege 16e eeuw. In 1542 was het geld op, waardoor het niet mogelijk was om de torenspits te bouwen.
Deze toren kan je beklimmen. Wij probeerden een stukje maar keerden al snel terug...Die stomme hoogtevrees ook...We hebben veel vogels gehoord en ook wel zien fladderen maar ik heb er niet veel gefotografeerd.

Rietgors ( Reed Bunting) ( Emberiza schoeniclus)


Boerenzwaluw (Barn Swallow) ( Hirundo rustica)
 We stonden tot op een paar meter afstand van een buizerd, maar helaas was ik net te laat met klikken want hij stond er maar half op.

Zwanenbloemen ( Butomus umbellatus)
 We treffen het met het weer. Het zou pas in de middag vanaf een uur of 3 gaan regenen. We zijn lekker op tijd gestart dus hebben het ook droog gehouden.


Tegen het eind van de wandeling waren we zelfs nog in de buurt van het Centraal Station in Amsterdam.
Een mooie, leuke en bijzondere wandeling door veel leuke dorpjes en terwijl je daar loopt lijkt de grote stad heel ver weg. Voor herhaling vatbaar dus.

In de verte achterkant Centraal station in Amsterdam2 opmerkingen:

  1. Kan zo een boek in Miranda, heel mooie documentatie...........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk stukje Amsterdam, nooit geweten dat je dichtbij de stad zo'n mooi stukje natuur hebt.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen