zaterdag 8 juli 2017

Rondje mooi Egmond

Buizerd (Common Buzzard) (Buteo buteo)

Vanmorgen om 7 uur opgehaald door José om te gaan lopen in en rond Egmond. Zo dichtbij en er nog nooit gewandeld. Dat is best gek eigenlijk.
Het was goed weer, de temperatuur was al best lekker en ondanks dat de lucht best dreigend was af en toe kwam ook regelmatig de zon erdoor.Uiteindelijk hebben we vandaag veel verschillende weertypes gehad. Zon, regen, heet en fris.
Ik blijf me erover verbazen dat de kust overal anders is. Je denkt duin is duin maar toch lijkt het bijna nergens op elkaar.
De vogeltjes waren in de ochtend nog best actief en soms ook zichtbaar. Nu alles vol in het blad zit is het soms best lastig om ze voor de camera te krijgen.

Graspieper (Meadow Pipit) (Anthus pratensis)

Kneu (Linnet) (Carduelis cannabina)
Kneu (Common Linnet) (Carduelis cannabina)
 Doordat er soms dreigende luchten waren, waren de vergezichten best bijzonder.


Maar ook de lucht trok ons aandacht.


Net of er twee diepe gaten in het wolkendek zaten.


Ook de insecten en vlinders waren actief.

Sint Jansvlinder 

Dagpauwoog


Distelvlinder
 Op het eerste gezicht waren de vennetjes vrij leeg. Maar toen we even in de kijkhut pauzeerde en schuilde voor de regen zagen we dat er tientallen kikkers zaten.Dat konden we niet alleen zien maar ook duidelijk horen.

Tot slot nog een paar vogels. We hebben ook nog de gekraagde roodstaart gezien maar helaas niet vast kunnen leggen. En terwijl we op een bankje zaten aan een kop thee zag ik dat er een buizerd heel dichtbij in de boom zat. Helaas vloog hij weg toen ik mijn camera pakte.
Gelukkig hadden we eerder die dag al en buizerd kunnen fotograferen.


Graspieper (Meadow Pipit) (Anthus pratensis)

Witte kwikstaart (Pied Wagtail) (Motacilla alba)

Graspieper (Meadow Pipit) (Anthus pratensis)
Na de wandeling nog een tijd heerlijk op terras gezeten in Egmond. We hebben dus optimaal genoten van de zaterdag en Egmond is zeker voor herhaling vatbaar.


1 opmerking: