zondag 19 juni 2016

Lopen in de achtertuin van onze oud-vorstin in Lage Vuursche en omgeving.

Roodborsttapuit (Stonechat) (Saxicola rubicola)
Vandaag eens een rondje gelopen door de achtertuinen van Prinses Beatrix.
Alhoewel dat maar een klein stukje van de wandeling was. Het grootste deel van de wandeling ging door het Maartensdijkse Bos en het Cronebos met zijn immens hoge Douglasparren.

Immens hoge Douglassparren


Douglassparren zijn ook duidelijk te herkennen aan hun citroenachtige geur. wanneer je de naalden tussen je vingers wrijft ruiken ze duidelijk naar citroen.

Onderweg naar Lage Vuursche hadden we nog even een buitje maar tijdens de wandeling was het droog en kregen we zelfs regelmatig de zon nog te zien. De temperatuur was lekker en het was bijna windstil.

Distel

Vingerhoedskruid


Vandaag was een matige dag wat foto's betreft.
Ondanks dat we heerlijk gelopen hebben en ook best veel gehoord hebben was het niet echt spectaculair qua vogelfoto's en landschapsfoto's.
Boompieper (Tree Pipit) (Anthus trivialis)
Wel weer een voor mij nog niet eerder gefotografeerde vogel gezien.
De Boomvalk. Ik was er erg blij mee. Vliegend lukte het me niet want hij was pijlsnel en veel te beweeglijk, maar toen hij ging zitten was het ondanks dat hij wel erg ver weg zat toch gelukt om hem op de foto te krijgen.

Boomvalk (Eurasian Hobby) (falco subbuteo)Hij zat aan de overkant van het meertje op de foto hieronder dus dan is het nog best aardig gelukt toch zonder statief?


We zagen echt maar twee vogels in het meertje zitten, een brandgans en een kuifeend. Aangezien er een vogelkijkhut staat denk ik dat hier regelmatig toch wel wat meer te zien is.
Brandgans  (Barnacle Goose) (Branta Leucopsis)
Op het land ervoor waren wel roodborsttapuiten te zien. Volgens mij heb ik hieronder een jong kunnen fotograferen. Ook een mannetje 


Roodborsttapuit ♂ (Stonechat) (Saxicola rubicola)


Tijdens een pauze zat er boven ons een zanglijster die een heel repertoire afspeelde.
Ongelooflijk wat deze vogel veel verschillende riedeltjes kan zingen.
En toch herken je hem meteen. Dat komt door zijn constante 2 tot 4 keer herhaling van geluiden.

Zanglijster (Song Trush) (Turdus philomelos)
Ik heb een stukje gefilmd waar dat duidelijk op te horen is. Ik vraag me alleen af of dit af te spelen is.


Bijna aan het eind van de wandeling zijn we na een overheerlijke lunch met een enorme salade nog een rondje gelopen om het optrekje van prinses Beatrix en kwamen toen ook langs de begraafplaats met het graf van prins Friso. Wij hebben ons verwonderd hoe snel de tijd gaat. Het is alweer drie jaar geleden dat hij overleed.
Het graf van Prins Friso helemaal in de hoek tegen het landgoed van zijn moeder aan. 
Door de dichte begroeiing was niets te zien van Drakesteyn. In de winter wanneer de bomen kaal zijn, kun je, als je vanaf deze plek door het hek gluurt de vlag op het dak van Drakesteyn zien wapperen - Mits de oud-vorstin thuis is-

Deze omgeving is prachtig om te lopen, dus wij komen hier zeker nog wel een keer terug.


1 opmerking:

  1. Mooie impressie van je wandeling, enne...noem jij dit een matige dag qua fotografie, ik zie toch hele mooie foto's van landschap en vogels, die roodborsttapuit staat er toch super op, net als de zanglijster (het filmpje deed het bij mij helaas niet).
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen