zondag 18 februari 2018

Voorjaar in de Amsterdamse Waterleidingduinen


Vandaag eerst uitgeslapen en toen na wat getwijfel toch maar naar de Amsterdamse waterleidingduinen gegaan. Daar hadden we geen spijt van. Wat was het heerlijk weer zeg! We kregen er een voorjaarsgevoel van, ondanks dat het vanmorgen nog best fris was na een nacht vorst.


Het begon al leuk. De zwartbuikwaterspreeuw zat er nog steeds. Hij zit inmiddels echt al maanden in de AWD.
Zwartbuikwaterspreeuw (Cinclus cinclus)

Grappig dat dit voor Nederland zeldzame vogeltje elk jaar weer terugkeert naar de AWD.


Mooi die weerspiegeling.


En kijk ook eens hoe helder hier het water is....Natuurlijk kwamen we ook veel herten tegen. Als je hier vaak komt is het niet meer bijzonder, maar het blijft natuurlijk mooi.Ik hou ook van het landschap in de AWD. Iedere keer weer anders, maar altijd prachtig!Ook Reintje liet zich even zien.En genoot ook vast van het zonnetje


Leuk om ook weer even de kuifmees te mogen zien.
We weten waar ze zitten maar we zien ze maar heel af en toe.
Ze zijn druk en vliegen van de ene naar de andere dennenappel. 

Kuifmees (European Crested Tit) (Lophophanus cristatus) 
Tot slot ook nog de grote gele kwikstaart. Ook deze is lastig goed te fotograferen. Hij loopt altijd van je af en is constant in beweging.
Grote gele kwikstaart (Grey Wagtail) (Motacilla cinerea)


 
En toen werd het weer tijd om richting huis te gaan en beseffen we dat het mooie weekend al weer bijna om is. Voorlopig zijn de weersverwachtingen voor het komend weekend heel goed. We gaan duimen en alvast bedenken waar we naartoe willen. Suggesties zijn welkom.


1 opmerking: